Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/shshsh/public_html/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Shoqata e Shkrimtarëve - Shkodër | Albania

Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 1. 0
 2. 1
« »

PROMOHEN 4 LIBRA TË LEKË IMERAJT

PROMOHEN 4 LIBRA TË LEKË IMERAJT

  Më 28 tetor, në Bibliotekën Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi promovimin e 4 librave të përkthyesit nga gjermanishtja dhe shkrimtarit Lekë Imeraj.   Kryetari i shoqatës, shkrimtari...

29-10-2017

Veprimtari

Read more
PROMOVOHEN DY VËLLIME TË SHKRIMTARIT SHQIPTARO-AMERIKAN SHYQYRI MOLLAJ

PROMOVOHEN DY VËLLIME TË SHKRIMTARIT SHQIPTARO-AMERIKAN SHYQYRI MOLLAJ

Më 21 tetor, në sallën kryesore të Bibliotekës Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër, në prani të anëtarëve të saj, miqve të autorit dhe dashamirëve të librit organizoi paraqitjen...

21-10-2017

Veprimtari

Read more
ZHVILLOHET ME SUKSES MANIFESTIM LETRAR “VJESHTË NË SHKODËR”

ZHVILLOHET ME SUKSES MANIFESTIM LETRAR “VJESHTË NË SHKODËR”

Më 7 tetor 2017, në bibliotekën publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, me mbështetjen e Konsullit të Nderit të Austrisë në Shkodër, biznesmenit artëdashës Gjergj Leqejza, organizoi manifestimin...

07-10-2017

Veprimtari

Read more
"SHKOPI I QORRIT"-NJE SUKSES I FABULISTIT QAZIM ÇELA

"SHKOPI I QORRIT"-NJE SUKSES I FABULISTIT QAZIM ÇELA

M ë 3 qershor 2017, në sallën kryesore të veprimtarive të bibliotekës publike "Marin Barleti", Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, organizoi paraqitjen e librit me fabula "Shkopi i qorrit" të bashkëthemeluesit...

04-06-2017

Veprimtari

Read more
"VRAP I ÇMENDUR" I MIMOZA REXHVELAJT, NJË SUKSES I RI POETIK

"VRAP I ÇMENDUR" I MIMOZA REXHVELAJT, NJË SUKSES I RI POETIK

Në prani të anëtarëve të Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës dhe të shkrimtarëve shqiptarë e miqve të ftuar nga Kosova, Mali e Zi e qytete të tjera të Shqipërisë, më...

21-05-2017

Veprimtari

Read more
“MONEDHA” E LIFE HASËS-NJË SUKSES I RI, KËSAJ RADHE NË PROZËN E SHKURTËR

“MONEDHA” E LIFE HASËS-NJË SUKSES I RI, KËSAJ RADHE NË PROZËN E SHKURTËR

Pas botimit të disa librave me poezi dhe një aktiviteti kulturor të spikatur si brenda dhe jashtë Shqipërisë, shkrimtarja Life Hasa kësaj radhe del para lexuesit me vëllimin me...

17-05-2017

Veprimtari

Read more
TAKIM I NGROHTE ME POETIN PAVLE GORANOVIQ NGA MALI I ZI

TAKIM I NGROHTE ME POETIN PAVLE GORANOVIQ NGA MALI I ZI

      Ditën e shtunë, më 22 prill 2017, në vigjilje të Ditës Ndërkombëtare të Librit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, organizoi në bibliotekën publike "Marin Barleti" takimin me shkrimtarin dhe akademikun...

25-04-2017

Veprimtari

Read more
Stinët e humbura - Pavle Goranoviq

Stinët e humbura - Pavle Goranoviq

Ditën e shtunë, më 22 prill 2017, në ora 11, në vigjilje të Ditës Ndërkombëtare të Librit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, organizon në bibliotekën publike "Marin Barleti" takimin me...

20-04-2017

Veprimtari

Read more
PROMOVOHET LIBRI "SHQIPTARËT NË TOKËN E ËNDËRRUAR" I PUBLICISTIT DHE SHKRIMTARIT RUSH DRAGU

PROMOVOHET LIBRI "SHQIPTARËT NË TOKËN E ËNDËRRUAR" I PUBLICISTIT DHE SHKRIMTARIT RUSH DRAGU

Më 18 mars 2017, në sallën kryesore të Bibliotekës Publike "Marin Barleti" të qytetit të Shkodrës, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi paraqitjen e librit "Shqiptarët në tokën e ëndërruar...

22-03-2017

Veprimtari

Read more
PARAQITET ROMANI "FSHATI I HESHTJES" I MARK LUCGJONAJT

PARAQITET ROMANI "FSHATI I HESHTJES" I MARK LUCGJONAJT

      Në bibliotekën publike "Marin Barleti", Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, me pjesëmarrjen e anëtarëve të saj, miqve të autorit dhe dashamirëve të librit, bëri paraqitjen e romanit "Fshati i heshtjes...

17-12-2016

Veprimtari

Read more
PASDREKE LETRARE KUSHTUAR 85-VJETORIT LINDJES SË MJESHTRIT TË MADH, FADIL KRAJA

PASDREKE LETRARE KUSHTUAR 85-VJETORIT LINDJES SË MJESHTRIT TË MADH, FADIL KRAJA

Biblioteka publike "Marin Barleti", në bashkëpunim me Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër, në mjediset e kësaj biblioteke organizuan një pasdreke letrare kushtuar 85-vjetorit të lindjes së Mjeshtrit të Madh, Fadil Kraja. Pas...

16-10-2016

Veprimtari

Read more
Promovim vëllimi poetik i Diana Çelepisë me titull "Kam mall"

Promovim vëllimi poetik i Diana Çelepisë me titull "Kam mall"

      Siparin e veprimtarive pas pushimeve verore, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës e hapi me paraqitjen e vëllimit poetik të Diana Çelepisë me titull "Kam mall". Kjo veprimtari pat risi se...

29-09-2016

Veprimtari

Read more
Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës më së fundi e ka zyrën e saj

Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës më së fundi e ka zyrën e saj

Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës më së fundi e ka zyrën e saj, falë kontributit të zonjës Keti Bazhdari dhe të qytetarëve artëdashës shkodranë. Ajo gjëndet në krye të rrugës Dervish Beg...

29-09-2016

Veprimtari

Read more
PARAQITEN DY LIBRA TË AMINA A. MESHNUNIT

PARAQITEN DY LIBRA TË AMINA A. MESHNUNIT

Në bibliotekën publike "Marin Barleti" të qytetit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi paraqitjen e dy librave me poezi, proza poetike dhe novelëz: "Sy që nuk vdesin" dhe "Takimi" të...

12-03-2016

Veprimtari

Read more
PARAQITET LIBRI I POETESHËS SË RE, FRESKIDA PLEPI

PARAQITET LIBRI I POETESHËS SË RE, FRESKIDA PLEPI

Në Bibliotekën "Marin Barleti" të qytetit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, në praninë e anëtarëve të saj, por dhe të ftuarve të tjerë e dashamirëve të librit e një grupi...

28-02-2016

Veprimtari

Read more
Paraqitet vëllimi "Shkodra në 12 yje" i Farida Ramadanit

Paraqitet vëllimi "Shkodra në 12 yje" i Farida Ramadanit

Ditën e shtunë, më datën 9 janar 2016,në Bibliotekën Publike "Marin Barleti",  Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi paraqitjen e vëllimit "Shkodra në 12 yje" të anëtares së kësaj shoqate, Farida...

09-01-2016

Veprimtari

Read more
Paraqitja e librit "Balada si paratekst në letërsinë shqipe"

Paraqitja e librit "Balada si paratekst në letërsinë shqipe"

Më 19 dhjetor 2015, në Bibliotekën Publike "Marin Barleti", Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi paraqitjen e librit "Balada si paratekst në letërsinë shqipe" (Motivi i ringjalljes, flijimit e incestit)...

19-12-2015

Veprimtari

Read more
Paraqitja e vëllimit "Tregime romane" të njërit nga shkrimtarët më të shquar italianë, Alberto Moravia

Paraqitja e vëllimit "Tregime romane" të njërit nga shkrimtarët më të shquar italianë, Alberto Moravia

Në praninë e anëtarëve të Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës, të talentëve të rinj letrarë dhe të dashamirësve të librit, ditën e shtunë, më datën 12 dhjetor 2015, në Bibliotekën...

12-12-2015

Veprimtari

Read more
SHKRIMTARIT LULASH N.PALUSHAJ I JEPET TITULLI “KALORËS I URDHËRIT TË SKËNDERBEUT"

SHKRIMTARIT LULASH N.PALUSHAJ I JEPET TITULLI “KALORËS I URDHËRIT TË SKËNDERBEUT"

Më 2 dhjetor 2015, në Presidencën e Republikës së Shqipërisë, u organizua ceremonia e dorëzimit të titullit “Kalorës i Urdhërit të Skënderbeut" atdhetarit, shkrimtarit, studiuesit dhe veprimtarit shqiptaro-amerikan, Lulash N.Palushaj...

02-12-2015

Veprimtari

Read more
Lotë që nuk teren, zemër që s'pushon

Lotë që nuk teren, zemër që s'pushon

Diten e shtunë, më 21 nëntor 2015, në një nga sallat e Hotel Tirana International, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi paraqitjen e librit "Lotë që nuk teren, zemër që...

21-11-2015

Veprimtari

Read more
Dëshmi monumentale në Vuksanlekaj

Dëshmi monumentale në Vuksanlekaj

Në mjediset e Bibliotekës Publike "Marin Barleti", Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, në prani të shumë krijuesve e studiuesve vendës e të shqiptarëve nga Mali i Zi, organizoi paraqitjen e...

29-10-2015

Veprimtari

Read more
PRANVERA POETIKE SHKODRANE

PRANVERA POETIKE SHKODRANE

Shoqata e shkrimtarëve të Shkodrës, me mbështetjen e konsullit të nderit të Austrisë në Shkodër, zotit Gjergj Leqejza, më 16 maj 2015 organizoi në sallën më të madhe të bibliotekës...

23-05-2015

Veprimtari

Read more
Pranvera poetike shkodrane

Pranvera poetike shkodrane

Shoqata e shkrimtarëve të Shkodrës, me mbështetjen e konsullit të nderit të Austrisë në Shkodër, zotit Gjergj Leqejza, më 16 maj 2015 organizoi në sallën më të madhe të bibliotekës...

18-05-2015

Veprimtari

Read more
Java e librit 2015

Java e librit 2015

Biblioteka Universitare në bashkëpunim me Departamentin e Letërsisë të Fakultetit të Shkencave Shoqërore organizuan në kuadër të “Javës së librit 2015” aktivitetin kushtuar shkrimtarit Skënder Drini. Kjo veprimtari letrare u...

21-04-2015

Veprimtari

Read more
PROMOVOHET VËLLIMI "PËRTEJ HESHTJES" I SADETIN LIMANIT, KUSHTUAR JETËS DHE VEPRËS SË SKËNDER DRINIT

PROMOVOHET VËLLIMI "PËRTEJ HESHTJES" I SADETIN LIMANIT, KUSHTUAR JETËS DHE VEPRËS SË SKËNDER DRINIT

Më 21 mars 2015 në Bibliotekën "Marin Barleti" të qytetit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës dhe Shtëpia Botuese "Fan Noli" në Tiranë organizuan veprimtarinë për njohjen me veprën studimore "Përtej...

21-03-2015

Veprimtari

Read more
Një kafe me Skender Drinin

Një kafe me Skender Drinin

Në hotel-restorantin e ri “Carmen” (tek pedonalja në pijacë),  Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës dhe një rreth miqsh, organizuan “Një kafe me Skender Drinin”. Një kafe me Skender Drinin, na e risolli...

08-02-2015

Veprimtari

Read more
Mbylli sytë shkrimtari i madh shqiptar, Skender Drini

Mbylli sytë shkrimtari i madh shqiptar, Skender Drini

Sot mbylli sytë shkrimtari i madh shqiptar, Skender Drini, autor i dhjetra romaneve, librave me tregime, monografive, aforizmave e librave publicistikë. Në të gjitha veprat e tij ndërthureshin harmonikisht shkrimtari...

13-01-2015

Veprimtari

Read more
“DHUNA” - NJË LIBËR DINJITOZ I LEKË IMERAJT

“DHUNA” - NJË LIBËR DINJITOZ I LEKË IMERAJT

Në vazhdën e veprimtarive të saj, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, në praninë e anëtarëve, por dhe të shumë lexuesve e miqve të autorit, organizoi në bibliotekën “Marin Barleti” të...

22-10-2014

Veprimtari

Read more
Dita e poezisë shqipe, Shas - Ulqin 2014 | Edicioni i XVI

Dita e poezisë shqipe, Shas - Ulqin 2014 | Edicioni i XVI

Më 28 shtator, në Shaz të Ulqinit, shoqata kulturore - letrare “Harmonia”, nën drejtimin e publicistit e shkrimtarit ulqinak Ibrahim Berjashi, organizoi edicionin e saj të 16-të kushtuar letërsisë shqipe...

06-10-2014

Veprimtari

Read more
Analizë vjetore Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës

Analizë vjetore Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës

Ditën e shtunë, më dt. 20 shtator në ora 11.00, në bibliotekën “Marin Barleti” të qytetit, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, bën analizën vjetore, me këtë rend dite: 1. Raportim i...

17-09-2014

Veprimtari

Read more

Veprimtari

PROMOHEN 4 LIBRA TË LEKË IMERAJT

 • Published in
 • Written by Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 • Category: Veprimtari
 • Hits: 7
 
Më 28 tetor, në Bibliotekën Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi promovimin e 4 librave të përkthyesit nga gjermanishtja dhe shkrimtarit Lekë Imeraj.
 
Kryetari i shoqatës, shkrimtari Skender Temali, pasi bëri profilin krijues të autorit, në emër të anëtarsisë i akordoi çertifikatën e mirënjohjes, të cilën Lekës ia dorëzoi Mjeshtri i Madh Fadil Kraja. Edhe si mik i Imerajt ai e pasuroi profilin krijues të tij.
 
Më pas, rreth librave të përkthyer nga gjermanishtja dhe në bashkëautorësi Gudi e Lekë Imeraj mbi foljet e gjermanishtes në kontekst, diskutuan: poetesha Arjola Zadrima, Alfrida Gëzim Uruçi dhe Kozeta Bruçi, e cila qe edhe moderatore e veprimtarisë.
 
Interpretimi i aktores së mirënjohur të teatrit “Migjeni”, Rajmonda Marku, i futi të pranishmit në atmosferën e romanit “Lejla akuzon”.
 
Autori, në fund falnderoi të pranishmit e shumtë për pjesëmarrjen, diskutimet e mendimet që dhanë dhe foli për planet e tij krijuese. Mirënjohje ai dha edhe për miqtë e tij nga vendlindja e tij Lekbibajt, Tirana e Tuzi, veçmas shkrimtarin dhe publicistin e mirënjohur Bedri Zenel Islami, anëtar i shoqatës, i cili ashtu si Leka krijon e jeton në Gjermani.
 
Në fund Gudi dhe Lekë Imeraj shtruan për të gjithë të pranishmit një koktejl.
 
Veprimtaria e u përcuall nga të gjitha stacionet televizive lokale.

 

 

 

PROMOVOHEN DY VËLLIME TË SHKRIMTARIT SHQIPTARO-AMERIKAN SHYQYRI MOLLAJ

 • Published in
 • Written by Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 • Category: Veprimtari
 • Hits: 11

Më 21 tetor, në sallën kryesore të Bibliotekës Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër, në prani të anëtarëve të saj, miqve të autorit dhe dashamirëve të librit organizoi paraqitjen dhe analizën ideoartistike të romanit “Kur do të vijë ajo ditë” dhe përmbledhjes me tregime “Zbukuruesi i qytetit” të shkrimtarit shqiptaro-amerikan, Shyqyri Mollaj.

Rreth profilit krijues të autorit, foli kryetari i shoqatës, shkrimtari Skender Temali, i cili, ne emër të anëtarsisë i akordoi Shyqyri Mollajt dhe çertifikatën e mirënjohjes. Një çertifikatë mirënjohjeje atij i akordoi edhe i mirënjohuri Shtjefën Ivezaj, në emër të “Muzeut Etnografik të Malësisë”,.

Diskutimet kryesore dhe risitë që sjell Mollaj me këto dy vepra i mbajtën doktore Ermira Alia, pedagoge në Universitetin “Luigj Gurakuqi” dhe Zija Vukaj, studiues dhe kritik letrar ndër më aktivët e kësaj shoqate e më gjërë.

Një çertifikate mirënjohjeje iu akordua edhe shkrimtarit tjetër shqiptaro-amerikan Lulash Palushaj, i cili veç krijimtarisë spikatëse letrare e historiko-filozofike është edhe njëri nga kontributorët kryesorë të antologjisë “Pena e Shkodrës”, volumi I, II, III, botim i shoqatës.

Me diskutimet e tyre Hasan Lekaj, Kadri Ujkaj, Kadri Fikaj, Agim Halluni etj. pasuruan spektrin e vlerave të dy vëllimeve.

Interpretimet e fragmenteve të veprave nga ana e aktores së teatrit “Migjeni”, Rajmonda Marku i futën të pranishmit në atmosferën e veprave të Mollajt.

Në fund autori falnderoi të pranishmit për pjesëmarrjen e mendimet që dhanë, dhuroi veprat me autograf për gjithë të pranishmit dhe shtroi një koktejl.

Veprimtaria u përcuall me kronika të veçanta nga të gjitha stacionet televizive lokale.

 

"SHKOPI I QORRIT"-NJE SUKSES I FABULISTIT QAZIM ÇELA

 • Published in
 • Written by Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 • Category: Veprimtari
 • Hits: 138

M

ë 3 qershor 2017, në sallën kryesore të veprimtarive të bibliotekës publike "Marin Barleti", Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, organizoi paraqitjen e librit me fabula "Shkopi i qorrit" të bashkëthemeluesit të kësaj shoqate, Qazim Çela.

Analizën ideoartistike para auditorit e mbajti redaktori i veprës, Zija Vukaj e pas tij rreth vlerave të fabulave folën Kadri Ujkaj, Diana Çelepia, Kadri Fikaj, Dimitrov Popaj, Fatmir Lishi, Hilmi Kurti dhe, në fund, Mjeshtri i Madh, Fadil Kraja.

Freski, shoqëruar me nota humori i dhanë paraqitjes së vëllimit të Çelës, me përshendetjet dhe interpretimet e fabulave, aktorët e mirënjohur Drande Xhai, Besnik Çinari, Gac Kodrina dhe Muhamet Çekini, të cilët njëkohesisht janë edhe partnerë  të autorit në skenën e teatrit "Migjeni".

Në fund Qazim Çela falnderoi të pranishmit për pjesëmarrjen, dhuroi librin me autograf dhe shtroi një koktejl në bar-kafenë "Venecia".

"Shkopi i qorrit" është vëllimi i katërt i Qazim Çelës dhe i pari e i vetmi deri më tash i këtij zhanri midis krijuesve shkodranë.

ZHVILLOHET ME SUKSES MANIFESTIM LETRAR “VJESHTË NË SHKODËR”

 • Published in
 • Written by Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 • Category: Veprimtari
 • Hits: 9

Më 7 tetor 2017, në bibliotekën publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës, me mbështetjen e Konsullit të Nderit të Austrisë në Shkodër, biznesmenit artëdashës Gjergj Leqejza, organizoi manifestimin letrar “Vjeshtë në Shkodër”. Morën pjesë shkrimtarë, artistë, studiues e kritikë letrarë si dhe krijues nga shoqata "Art Club" e Ulqinit. Më së pari, moderatorja e këtij manifestimi, aktorja e teatrit "Migjeni", Rajmonda Marku ftoi para mikrofonit shkrimtarin e shquar shqiptar Zija Çela-Nderi i Kombit, i cili përmes episodesh mjaft interesante përshkroi rrugëtimin e tij se si u bë shkrimtar. Pas fjalës së tij, që u dëgjua me interesim nga të pranishmit, kryetari i Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës, Skender Temali, i dorëzoi çertifikatën e mirënjohjes, me një dedikim ku nënvizohej se Shkodrës ku lindi e kreu gjimnazin, ai i kushtoi mjaft vend në veprat e tij. Shkrimtari falnderoi për nderin që iu bë dhe tha se Shkodrës çdo krijues i mbetet boxh.

Një çertifikatë mirënjohjeje, Mjeshtri i Madh Fadil Kraja i dorëzoi në emër të shoqatës edhe z.Gjergj Leqejza, i cili përshëndeti nga foltorja e auditorit. Një çertifikatë e tillë iu akordua edhe zj.Keti Bazhdari, themeluese e “Cati Foundation”-"Aleanca Civile per Integritet", e cila si artëdashëse, i ka dhënë mbështetje të vazhdueshme shoqatës për mirëfunksionimin organizativ të saj. Me duartrokitje u prit edhe dhënia e çertifikatës së mirënjohjes drejtorit të bibliotekës publike "Marin Barleti", z. Gjovalin Çuni, e cila iu dorëzua nga shkrimtari shqiptaro-amerikan, Shyqyri Mollaj.

Më pas, manifestimi vazhdoi me recitime të poezive origjinale të pabotuara nga poetët pjesëmarrës dhe me një recension të studiuesit të mirënjohur Zija Vukaj të antologjisë së re të sapo doli nga shtypi "Pena e Shkodrës", volumi i tretë, botim i Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës me përfaqësimin e 50 shkrimtarëve e studiuesve letrarë, anëtarë të shoqatës. Kjo antologji iu dhurua pjesëmarrësve dhe për nder të tyre u shtrua një koktejl në bar "Venecia", ku u bashkëbisedua për planet e tyre krijuese. Këtu shkrimtari Zija Çela dhuroi me autograf vëllimin e tij "Për dashurinë shkruhet pas vdekjes", kushtuar birit të tij të humbur, Dritanit, por të mbetur si një nga shqipëruesit më brilantë nga italishtja, mes të cilëve dhe të kollosëve Dino Buxati, Luigi Pirandelo, e mjaft vëllimeve të tjera.

Ky manifestim do të pasohet me promovimet, së shpejti, të vëllimeve "Burrat vdiqën, rrofshin gratë" e "Zoja e Berishës" të Prelë Milanit", Zbukuruesi i qytetit" e "Kur të vijë ajo ditë" të Shyqyri Mollajt dhe "Shtjellë letrare" e Zija Vukajt.

"VRAP I ÇMENDUR" I MIMOZA REXHVELAJT, NJË SUKSES I RI POETIK

 • Published in
 • Written by Shoqata e Shkrimtarëve Shkodër
 • Category: Veprimtari
 • Hits: 157

Në prani të anëtarëve të Shoqatës së Shkrimtarëve të Shkodrës dhe të shkrimtarëve shqiptarë e miqve të ftuar nga Kosova, Mali e Zi e qytete të tjera të Shqipërisë, më 20 maj 2017, në mjedisin kryesor të Bibliotekës Publike "Marin Barleti" u paraqit libri poetik "Vrap i çmendur" i Mimoza Rexhvelajt.

Pas fjalës hyrëse të mirëseardhjes nga kryetari i kësaj shoqate, Skender Temali dhe një sinteze që ai bëri për rrugëtimin letrar të poeteshës e të risive që sjell me botimin e saj të pestë, e morën fjalën e hodhën dritë mbi vlerat ideoartistike të vëllimit: Shkrimtarët e njohur Ibrahim Berjashi-nga Ulqini e Vladimir Muça nga Durrësi dhe pas tyre radhazi: Luigj Temali, Diana Çelepia, Fatime Kulli, Ndue Bacaj, Farida Ramadani e Rexhep Plangaj.

Interpretimet nga aktoret e njohura të teatrit "Migjeni", Merita Smaja e Rajmonda Marku përcollën tek auditori disa nga vlerat më të spikatura të poezive të këtij vëllimi.

Register to read more...

Log In or Register